Verslag WEST4WORK Zuid-West-Vlaanderen

 

WEST4WORK inspireert bedrijven en lokale besturen tot meer aantrekkelijke tewerkstelling

 

Maak van je werk een sterk merk! Onder deze titel heeft het event WEST4WORK op 28 maart 2017 in CC ’t Spoor in Harelbeke ruim 220 deelnemers geïnspireerd om de tewerkstelling binnen de eigen organisatie werkbaarder en aantrekkelijker te organiseren. Een aantrekkelijk werkgeversimago wordt immers steeds belangrijker bij het vinden en behouden van goede medewerkers.

 

 

In Harelbeke was CC Het Spoor de place to be voor iedereen die dagdagelijks bezig is met tewerkstelling in de regio. RESOC Zuid-West-Vlaanderen bracht ruim 220 deelnemers samen voor een boeiende namiddag, met tien workshops, een symposium en infomarkt. Alles onder de noemer ‘aantrekkelijke tewerkstelling’. Heel wat interessante sprekers kwamen hun verhaal doen op WEST4WORK. Zo was er bijvoorbeeld een workshop georganiseerd door Designregio Kortrijk, die het creatief DNA van de regio wil stimuleren, VDAB had het over lokaal arbeidsmarktbeleid op basis van analyse en interpretatie van de cijfers, Academie voor de Toekomst wil inzetten op talent voor de industrie, 4WERK stelde de mogelijkheden van enclavewerking voor en hoe zij op hun werkvloer toptechnologie inzetten in functie van tewerkstelling voor personen met een beperking en ga zo maar door. Kortom, een veelheid aan informatie en inspiratie om binnen de eigen organisatie verder mee aan de slag te gaan. Wie zich verder in één van de thema’s wou verdiepen, kon terecht op de infomarkt waar de sprekers van de workshops hun uitgebreide werking en aanbod aan het publiek konden voorstelden.

 

Tijdens het arbeidsmarktsymposium kregen we best case practices voorgesteld. Zo bracht Dieter Vyncke, zaakvoerder van Vyncke NV – Onderneming van het Jaar 2016 een getuigenis over de Vynckeneers, met onder meer hun 3 kernwaarden en visie op work-life balance en intrapreneurship. Om het met één van hun kernwaarden uit te drukken: een authentiek verhaal dat door de deelnemers werd gesmaakt. Daarop volgde Frank Van Massenhove, gewezen overheidsmanager van het jaar in dienst bij de FOD Sociale Zekerheid, om zijn ervaringen en visie rond modern leiderschap en het nieuwe (samen)werken te delen. In zijn streven naar gelukkige medewerkers staat inzet op talent en ruimte voor ontmoeting centraal, echter niet zonder aandacht te hebben voor het behalen van vooropgestelde resultaten.

 

Het arbeidsmarktsymposium werd ingeleid door de voorzitter van RESOC Zuid-West-Vlaanderen en burgemeester van Wevelgem Jan Seynhaeve. Hij wil met RESOC die link maken tussen de verschillende spelers in de regio en zo de samenwerking faciliteren. Zo mocht de voorzitter de (her)lancering van “Maak Het In Zuid-West-Vlaanderen” voor zijn rekening nemen. Een campagne waarmee RESOC de regio in al haar facetten (geïnspireerd door de 7 hefbomen van het Streekpact 2013-2018) in de kijker wil zetten bij het grote publiek. Dat alles kan je volgen via de Facebookpagina

 

Veel schoon volk dus en vooral veel boeiende verhalen uit het werkveld. Zo werd meteen de toon gezet voor een reeks events op inhoudelijk hoog niveau!