Themamarkt WEST4WORK Westhoek [17:30-18:30]

 

Ontdek hier welke standhouders er aanwezig zullen zijn op de themamarkt rond Werkplekleren van WEST4WORK Westhoek:De Werkplekarchitecten zijn niet-winstgedreven organisaties die lid zijn van Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw. Samen met werkgevers gaan ze op weg om mensen in een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een job te geven die maximaal bijdraagt tot duurzaam (sociaal) ondernemerschap. Doorstroom en werkplekleren realiseren zijn hun handelsmerk. Ze bieden loopbaanondersteuning, opleiding en coaching aan op maat voor werkgevers, werkenden en werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.


Diverscity is het samenwerkingsverband tussen de VVSG en de drie overheidsvakbonden ACV-Openbare Diensten, ACOD-LRB en VSOA. Diverscity bevordert en ondersteunt vernieuwende projecten rond arbeidsmarktbeleid en HRM-beleid in de sector lokale besturen.


Escala is dé opleidingsspecialist voor openbare besturen en de social en non-profit sector. Uw bestuur of organisatie is nooit uitgeleerd. Daarom biedt Escala u een full-service opleidingspakket. Met open opleidingen op vaste data en locaties in heel Vlaanderen. Met opleidingen op maat, die we inpassen in de werkwijze en agenda van uw organisatie.


Met een innovatief project werkplekleren komt HBO5 Verpleegkunde Ic Dien uit Roeselare naar de Westhoek om een opleiding Verpleegkunde (CAELO) aan te bieden. CAELO, wat staat voor Centrum voor Authentieke en Ervaringsgerichte LeerOntwikkeling, is een project waarbij de kloof tussen onderwijs en werkveld actief gedicht wordt dankzij een erg nauwe samenwerking met enkele gezondheidsinstellingen. Studenten worden dagelijks ondergedompeld in het reilen en zeilen van enkele gezondheidsinstellingen. Zo worden lesinhouden op een interactieve en boeiende wijze aangeboden en benutten we de mogelijkheden om de theorie op een realistische wijze af te toetsen aan de échte praktijk.


Infolearn is een advies- en expertisebureau voor alles wat met leren en ontwikkelen te maken heeft£. Zij bouwen leerplatformen op maat, geven training in e-learningontwikkeling en denken mee na met bedrijven over hun strategische doelstellingen en opleidingsdoelstellingen.


Op de stand van VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) kan je terecht met al je vragen over slim en voordelig rekruteren, tewerkstellingsmaatregelen en opleidingen op maat.


Vokans staat voor Vormings-en OpleidingsKANSen. De drijvende kracht van de vzw Vokans ligt in haar maatschappelijke opdracht. Ze helpen organisaties bij het motiveren van personeel, meer resultaatgericht werken, breder inzetbaar personeel, langer met de glimlach werken en zoeken naar werkbaar werk.