Arbeidsmarktsymposium WEST4WORK Zuid-West-Vlaanderen [16:00-17:30]

 

Maak van je werk een sterk merk

Iedereen beseft het belang van aantrekkelijke tewerkstelling voor de instroom en het behoud van goede medewerkers. Maar hoeveel bedrijven, organisaties en lokale besturen slagen er in om zich te organiseren en te profileren als aantrekkelijke werkgever?

Het arbeidsmarktsymposium West4Work wil met concrete praktijkvoorbeelden en inspirerende sprekers inzetten op meer aantrekkelijke tewerkstelling in de streek, bij de ondernemingen, en bij de overheid.    

 

RESOC Zuid-West-Vlaanderen publiceerde begin 2016 een arbeidsmarktanalyse die zowel positieve trends als uitdagingen blootlegde voor de regio:

 

 

 

     

Onze mensen staan op een afstand van de arbeidsmarkt. Maar ver is dat niet.

Geert Grillet (4Werk) wijst op het belang en de meerwaarde van sociaal ondernemerschap.

 

     

Werkbaar werk voor iedereen!

Fons Leroy (VDAB) licht de ambities en uitdagingen van het Vlaams arbeidsmarkt- en doelgroepenbeleid (naar aanleiding van de 6de staatshervorming) toe.

 

     

Het Vlaams arbeidsmarkt- en doelgroepenbeleid in een Europees perspectief.

Frank Vandenbroucke (K.U. Leuven)

     

Slotwoord.

Jean de Bethune (Gedeputeerde voor Economie, Provincie West-Vlaanderen)

Maak het in Zuid-West-Vlaanderen


Jan Seynhaeve (voorzitter RESOC Zuid-West-Vlaanderen en burgemeester Wevelgem) - De regio Zuid-West-Vlaanderen kampt met een grote krapte op de arbeidsmarkt. Daarom wil Zuid-West-Vlaanderen de komende jaren extra werk maken om zich als een aantrekkelijke en ondernemende werkregio te profileren onder de vlag ‘Maak het in Zuid-West-Vlaanderen.’

Jeunen @ Vynckeneers


Dieter Vyncke (CEO Vyncke – Onderneming van het jaar 2016) - Het bedrijf Vyncke gaat met succes de uitdaging aan om aantrekkelijke tewerkstelling aan te bieden en straalt dit ook uit. Als bedrijfsleider deelt Dieter Vyncke de visie en de aanpak van het bedrijf Vyncke zodat de medewerkers zich jeunen’ als trotse Vynckeneers.

Zijn er nog managers nodig?


Frank Van Massenhove (voorzitter FOD Sociale Zekerheid – Overheidsmanager van het jaar) -auteur van ‘De collega’s werken thuis’ en ‘Zijn er nog managers nodig?’- is een overheidsmanager met een missie. Onder zijn leiding werd de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid omgevormd tot een moderne organisatie met een vernieuwend personeelsbeleid, waar ook veel privébedrijven inspiratie zoeken en vinden. Frank Van Massenhove deelt zijn ervaringen en visie rond modern leiderschap en het nieuwe (samen)werken.