Werkbaar werk in de horeca | 25 september 2017, Oostende

  

 

Wie aan de Kust denkt, denkt aan zon, zee, zand - en genieten. Daar komt de horeca op de proppen. De mensen die in deze sector actief zijn, stellen alles in het werk om de bezoekers van de Kust de best mogelijke ervaring te bezorgen. Ze doen dat dag in, dag uit - vaak 7 dagen op 7. Maar hoe werkbaar is werken in de horeca nu eigenlijk?

 

Programma

13:15  

Onthaal met koffie

13:45

Arbeidsmarktsymposium 'Werkbaar werk in de horeca' (zaal De Kleine Post)

Verwelkoming
   Johan Vande Lanotte, Burgemeester van Oostende en voorzitter van Streekoverleg Kust

Maatregelen voor werkbaar en wendbaar werk in de horeca
   Kris Peeters, Vice-Eerste minister en minister van Werk, Economie en Consumenten

De sector aan het woord
   Danny Van Assche, Afgevaardigd Bestuurder van Horeca Vlaanderen

15:15

Pauze

15:30

Keuze uit 4 workshops:

  • Heractivatie vanuit de sociale economie : Good practice Het Roodhof
  • NOWjobs: win-win voor werkgever en bijverdiener
  • Ervaringen van de werkgever: Bruno Dequeecker aan het woord
  • Voel je thuis op vakantie met hulp van het “Beach/Shopping-team”

16:00

Keuze uit 4 workshops:

  • IBO in de horeca
  • Het belang van het juiste werknemersstatuut voor de groei van uw onderneming
  • Horeca van de toekomst: een nieuwe jongerencultuur inpassen in een hectisch werkveld
  • Uw gemeente heeft het nog niet: een horecabeleidsplan!

16:30

Keuze uit 4 workshops:

  • Project Cappuccino: is uitrol aan de Kust wenselijk?
  • Voordelen en gevaren van flexijobs
  • Opleidingen voor uw personeel, is dat echt nodig?
  • 10 tips voor innovatieve groei van uw horeca-onderneming

17:00

Netwerkreceptie & infomarkthal in zaal Panorama 

             

Place to be

De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18A, Oostende

 

Deelname is gratis.